Analiză INSP: Aproape jumătate din cazurile de coronavirus din România au fost raportate săptămâna trecută în 5 judeţe

Autor: Adina Petcu Postat la 22 iulie 2020 77 afişări

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a realizat o analiză a datelor legate de noile cazuri de coronavirus din România, confirmate în perioada 13-19 iulie.

Aproape jumătate din totalul cazurilor de coronavirus (43,4%) s-au înregistrat săptămâna trecută în Bucureşti, Argeş, Braşov, Galaţi şi Prahova.

În ceea ce priveşte morţile persoanelor infectate cu virusul, 42,6% din totalul deceselor înregistrate săptămâna trecută au fost raportate în Argeş, Prahova, Bucureşti, Galaţi şi Timiş. Analiza INSP arată că 78.5% din cei decedaţi aveau vârste de peste 60 ani, iar 59% erau de sex masculin. În 94% din aceste cazuri, victimele coronavirusului aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

În judeţele Argeş, Braşov, Dâmboviţa si Galaţi se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100/100.000 locuitori. 

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.