ANAF verifică veniturile obţinute din activitatea online, 26 mil. lei nedeclarate

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 decembrie 2021 1504 afişări

35 persoane au obţinut în mediul online venituri de cca 26,33 milioane lei, pe care au omis să le declare, parţial sau integral, au constatat inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF, în controalele efectuate în acest an.

ANAF verifică veniturile obţinute din activitatea online, 26 mil. lei nedeclarate

Pentru recuperarea obligaţiilor fiscale nedeclarate au fost emise deja decizii de impunere.

ANAF verifică veniturile obţinute din activităţi specifice mediului online, precum monetizarea publicării de conţinut multimedia pe website-uri, reţele de socializare şi platforme audio-video (Facebook, YouTube s.a.), sau din vânzarea de programe/aplicaţii software pe platforme dedicate, precum Google Play Store.

Una dintre cele mai mari sume nedeclarate, identificată până în prezent, este de 2,11 milioane lei. Aceasta a fost obţinută în perioada 2016-2017 de către o persoană născută în anul 1993, care a monetizat prin Google AdSense traficul generat de conţinutul publicat pe un site web. Pe numele acestei persoane a fost emisă Decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei.

Trebuie menţionat că, în aceeaşi măsură, există şi persoane care şi-au declarat veniturile obţinute din aceste activităţi. De exemplu, o persoană născută în 1985 a obţinut în perioada 2020-2021 venituri totale de cca 1,70 mil lei şi a depus Declaraţia Unică, în care a declarat venitul net impozabil obţinut în 2020, şi a achitat impozitul pe venit şi contribuţiile sociale aferente.

ANAF recomandă tuturor celor care desfăşoară, sau intenţionează să înceapă, o astfel de activitate, să se asigure că declară şi achită toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
venituri din online,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.