ANAF intră puternic pe piaţa maşinilor de lux aduse din Germania şi Franţa în România

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 martie 2023 229 afişări

ANAF intră puternic pe piaţa maşinilor de lux aduse din Germania şi Franţa în România

ANAF îi avertizează pe oameni să fie atenţi de unde cumpără maşini. ANAF a confiscat 78 de maşini de lux după ce a identificat firme „fantomă” care le vindeau.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF monitorizează intensiv achiziţiile intracomunitare de autoturisme de lux rulate.

Numai în data de 16 martie, aceştia au verificat 37 de autovehicule cu numere temporare din alte state şi 67 de platforme şi trailere de transport autoturisme rulate, în punctele de trecere a frontierei din Nădlac, Vărşand, Turnu şi Cenad.

Astfel, au fost identificate şi indisponibilizate 78 autoturisme de lux rulate, care aparent tranzitau România către Bulgaria, sau erau refacturate de firme interpuse de tip „fantomă” din Slovacia, Italia sau Ungaria.

„Pentru prevenirea riscului fiscal al descărcării şi valorificării acestora s-au verificat atât furnizorii şi beneficiarii reali, cât şi traseul transportului, iar transportatorii au fost înştiinţaţi că trebuie să

descarce în România doar în prezenţa inspectorilor antifraudă fiscală. Datele din analiza de risc fiscal referitoare la firmele implicate în fraudarea TVA provin din schimbul de date ANAF-RAR şi Eurofisc, din platformele de anunţuri online şi din petiţii sau sesizări. În contextul intensificării verificărilor comerţului cu autoturisme de lux rulate, pentru prevenirea şi împiedicarea fraudării bugetului de stat, în perioada 2022- 2023, în România, au fost identificate 78 de firme din alte state membre UE interpuse în achiziţii intracomunitare de autoturisme rulate (în valoare de 80 milioane de euro), care au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 16 milioane de euro”, transmite ANAF.

Pentru prevenirea pierderii sumelor plătite de persoane fizice pentru achiziţionarea de autoturisme de lux rulate provenite din Germania şi Franţa, prin intermediul platformelor de vânzare online, ANAF recomandă analizarea cu atenţie a achiziţiilor, care includ tranzacţii cu firme interpuse din Bulgaria şi Slovacia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maşini de lux,
anaf,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.