ANAF anunţă că marţi este termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 mai 2021 34 afişări

Termenul de depunere a declaraţiei unice este 25 mai 2021. Declaraţia trebuie depusă de persoanele fizice care au realizat venituri şi datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.

„Termenul de depunere a formularului 212 <Declaraţie Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice> este 25 mai 2021. Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal”, transmite ANAF.

ANAF recomandă ca declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual" (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire, data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.

ANAF a creat pe portalul instituţional o rubrică în care se regăsesc toate informaţiile detaliate despre declaraţia unică (Ghid de completare, Formularul 212 pentru descărcare, baza legală etc.), aceasta putând fi accesată la adresa https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
decaraţie unică,

ALEPH STORY: Top 10 cele mai căutate joburi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.