ANAF a colectat 63 de miliarde de lei de la marii contribuabili în primele nouă luni din 2016

Postat la 14 octombrie 2016 61 afişări

ANAF a colectat 63 de miliarde de lei de la marii contribuabili în primele nouă luni din 2016

În primele nouă luni ale acestui an, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat 63,2 miliarde de lei de la marii contribuabili administraţi, cu 351,9 milioane de lei mai mult faţă de programul prevăzut de legile bugetare anuale, arată instituţia într-un comunicat transmis vineri.

La bugetul de stat s-au colectat 48,1 miliarde de lei, cu 332,4 milioane de lei mai mult faţă de program.

„Din impozitul pe profit s-au colectat 4,63 miliarde de lei, cu 83,7 milioane de lei mai mult faţă de programul prevăzut; la impozitul pe venit s-au colectat 5,3 miliarde de lei, gradul de realizare a programului fiind de 94,8%; TVA colectată - 15,9 miliarde de lei faţă de 16,15 miliarde de lei program prevăzut (diferenţa este de doar un procent, în condiţiile în care cota de TVA a fost redusă); accize - 18,8 miliarde de lei colectaţi, faţă de 18,5 miliarde de lei prevăzuţi în program; rest venituri - 3,2 miliarde de lei colectaţi, faţă de 2,8 miliarde de lei prevăzuţi în program”, a comunicat ANAF.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.