Amsterdam interzice accesul navelor de croazieră pentru a limita poluarea şi numărul de vizitatori

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 iulie 2023 26 afişări

Autorităţile din Amsterdam au interzis accesul navelor de croazieră în centrul oraşului, încearcând să limiteze numărul de vizitatori şi să reducă poluarea.

Amsterdam interzice accesul navelor de croazieră pentru a limita poluarea şi numărul de vizitatori

Politicienii locali susţin că navele uriaşe nu sunt „în concordanţă cu ambiţiile de dezvoltare durabilă ale oraşului”, potrivit BBC.

Decizia autorităţilor va duce la închiderea terminalului central de croazieră de pe râul IJ, situat în apropierea gării principale din Amsterdam. Măsura are rolul de a stopa turismul în masă şi va permite edililor să construiască un nou pod înttr-un cartierul istoric din sudul oraşului.

Aceasta este cea mai recentă măsură de reducere a turismului de masă în oraş. Amsterdam a devenit o victimă a propriei popularităţi, atrăgând 20 de milioane de vizitatori anual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
croaziere,
amsterdam,
turişti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.