Amendă uriaşă pentru Euroins România, liderul pieţei RCA, după falimentul City Insurance. Care sunt neregulile descoperite de ASF

Autor: Laura Buciu Postat la 22 decembrie 2021 580 afişări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut un control la Societatea Euroins România Asigurare – Reasigurare SA, în perioada mai-octombrie 2021, iar Consiliul ASF a decis să aplice sancţiuni.

Amendă uriaşă pentru Euroins România, liderul pieţei RCA, după falimentul City Insurance. Care sunt neregulile descoperite de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat la Societatea Euroins România Asigurare – Reasigurare SA, în perioada mai-octombrie 2021, o acţiune de control periodic la sediul asigurătorului (on-site).

Ca urmare a aspectelor constatate în acţiunea de control şi potrivit prevederilor legale, Consiliul ASF a decis impunerea de sancţiuni contravenţionale societăţii, constând în amenzi, precum şi măsuri cu scopul remedierii deficienţelor constatate.

„În conformitate cu prevederile art.163 alin.(2) lit. b) şi alin.(51) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA cu amendă în suma de 3.546.000 lei. În conformitate cu prevederile art. 215 (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare, sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. cu amendă în cuantum de 2.314.425 lei (reprezentând 0,1751% din cifra de afaceri). În baza prevederilor art. 8 alin. (3), art.34 alin.(2), alin.(3) şi alin.(5) coroborate cu prevederile art. 99 alin.(2) din Legea nr. 237/2015, în termen de două luni de la data primirii deciziei, societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare SA va transmite la ASF spre aprobare un plan de redresare, cu măsuri pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care acoperă necesarul de capital de solvabilitate (SCR) sau pentru modificarea profilului de risc astfel încât în termen de 6 luni SCR să fie din nou respectată”, transmite ASF într-un comunicat de presă..

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
euroins,
asf,
asigurare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.