Alte două ţări cer teste COVID-19 pasagerilor din China

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 ianuarie 2023 44 afişări

Alte două ţări cer teste COVID-19 pasagerilor din China

Olanda şi Portugalia se alătură unui număr tot mai mare de ţări care cer pasagerilor din China teste COVID-19.

Mai mult de o duzină de ţări au impus noi reglementări de călătorie pentru călătorii din cea mai populată naţiune din lume, care se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 după ce a decis să relaxeze restricţiile stricte privind virusul, potrivit AFP.

În Olanda, noile măsuri vor intra în vigoare de marţi.

"Cred că este important pentru noi să introducem restricţii de călătorie ca parte a măsurilor europene anti-COVID", a declarat ministrul sănătăţii, Ernst Kuipers.

Amsterdam-Schiphol este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa şi este o platformă pentru numeroase conexiuni de zboruri intercontinentale.

Ministerul Sănătăţii din Portugalia i-a urmat exemplul, anunţând că pasagerii care vor ateriza din China vor trebui să prezinte un test negativ înainte de a se îmbarca în avion, începând de sâmbătă.

Ambele guverne au precizat că în avioane ar trebui purtate măşti.

Miercuri, experţii UE au "încurajat cu tărie" cele 27 de state membre ale blocului comunitar să ceară testele COVID de la persoanele care se îmbarcă în zborurile din China.

Mai multe alte naţiuni din UE, printre care Germania, Franţa, Germania, Italia şi Spania, cer deja testele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
teste,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.