Alina Gorghiu acuză că se încearcă o politizare excesivă a TVR

Autor: Dan Lungu, Andreea Tobias Postat la 20 septembrie 2015 45 afişări

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la Alba Iulia, că se prefigurează o lovitură de forţă privind TVR, care înseamnă, din nou, "politizarea excesivă” a acestei instituţii, şi a acuzat PSD că se mobilizează pentru a aduce la conducerea televiziunii o echipă loială obiectivelor partidului.

Alina Gorghiu a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia TVR este în continuare gravă şi continuă să se agraveze, iar dacă lucrurile vor continua în această manieră se va ajunge în punctul în care nu va mai putea fi salvată televiziunea publică.

"Constat că, în ciuda faptului că am abordat acest subiect de foarte multe ori, şi eu, şi oameni din societatea civilă interesaţi de destinul Televiziunii Române, din partea cealaltă, din partea factorului guvernamental, nu vedem decât pasivitate. Se prefigurează, în schimb, o lovitură de forţă, care înseamnă, din nou, politizarea excesivă a acestei instituţii de presă. Vorbesc despre înlăturarea actualei conduceri şi mobilizarea PSD pentru aducerea la putere a unei echipe loiale obiectivelor PSD. Nu uitaţi că 2016 reprezintă un an electoral cu două tipuri de alegeri: locale şi generale, şi ştiţi foarte bine ce capacitate extraordinară are PSD să transforme în vehicul electoral al PSD televiziunea publică atunci când pune mâna pe ea”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că nu crede că schimbarea directorului TVR este răspunsul necesar pentru rezolvarea crizei cronice în care se află televiziunea publică, solicitând public preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, să vină să discute cu opoziţia despre soarta TVR.

"Nu cred, în calitate de copreşedinte al PNL, că schimbarea directorului TVR este răspunsul necesar pentru rezolvarea crizei cronice în care se află televiziunea publică. Cred că schimbarea reprezintă doar o tragere de timp, fiindcă instalarea unui nou management n-ar face decât să întârzie luarea de măsuri concrete care să ajute la redresarea situaţiei televiziunii publice (...) De la Alba Iulia, îi cer lui Dragnea să-şi facă timp ca, înainte de orice decizie politică pe care o va lua în privinţa televiziunii publice, să vină să discute cu opoziţia pentru că evident ne dorim să nu fie politizată această instituţie”, a mai spus Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a adăugat că TVR are datorii care se ridică la aproximativ 150 de milioane de euro, în timp ce veniturile instituţiei de presă sunt undeva la 5-6 milioane de euro pe lună, bani care asigură exclusiv funcţionarea curentă a acestei televiziuni.

Alina Gorghiu a declarat că, dacă se va insista cu o propunere "de esenţă PSD-istă" la conducerea TVR, PNL va vota împotriva schimbării conducerii instituţiei.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu se află, duminică, într-o vizită în judeţul Alba, urmând să participe, la Cugir, la manifestările cultural artistice organizate în cadrul Festivalului „Toamna Cugireană”.

Gorghiu va vizita, totodată, Spitalul din Cugir şi va avea întâlniri cu reprezentanţii administraţiei locale şi cu liderii PNL din zonă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GORGHIU,
TVR,
/actualitate/alina-gorghiu-acuza-ca-se-incearca-o-politizare-excesiva-a-tvr-14727905
14727905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.