Alexandru Rafila: Sunt semne că anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios

Autor: Cosmin Pirv Postat la 03 august 2022 47 afişări

Alexandru Rafila: Sunt semne că anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila susţine că sunt semne că în acest an sezonul gripal va fi „unul mai serios” şi anunţă că vaccinurile antigripale vor fi disponibile de la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că vaccinarea împotriva gripei la persoanele la risc, cele peste 65 de ani, cele cu comorbidităţi şi femeile gravide, se păstrează. Alexandru Rafila spune că anul trecut a fost o campanie de vaccinare care a avut mai puţin succes pentru că virusulul gripal, datorită măsurilor luate împotriva infecţiei cu noul coronavirus, a circulat mai puţin.

„Sunt semne că anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios, având în vedere monitorizarea din emisfera sudică, pentru că în emisfera sudică acum e sezonul rece, şi vom avea în premieră, aş spune, la dispoziţie vaccinul antigripal încă de la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie încât medicii de familie şi populaţia să aibă timp la dispoziţie să se vaccineze într-un interval eficient să nu mai ajungem în situaţia în care aducem vaccin şi îl dăm medicilor de familie în luna ianuarie, când interesul scade şi eficacitatea este mai mică”, a declarat Rafila.

Acesta spune că în acest an vor fi comandate 1,5 milioane de doze de vaccin.

„În 2021 s-au comandat 2,5 milioane de doze şi s-au folosit 1,5 milioane. Deci noi comandăm 1,5 milioane de doze, cât s-a folosit în anul anterior”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
girpă,
vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.