Alertă alimentară! Lot de îngheţată retras din 3 hypermarketuri din cauza prezenţei oxidului de etilenă

Autor: Andreea Tobias Postat la 13 iulie 2022 727 afişări

Alertă alimentară! Lot de îngheţată retras din 3 hypermarketuri din cauza prezenţei oxidului de etilenă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă retragerea de la vânzare a unui lot de îngheţată din 3 hypermarketuri, din cauza prezenţei oxidului de etilenă.

Conform ANSVSA, General Mills recheamă produsele de îngheţată Häagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă) în România din cauza unei probleme de neconformitate din partea unui furnizor de extract de vanilie.

„Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de oxid de etilenă (ETO). După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauţie de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de HäagenDazsTM din toate punctele de vânzare din România.

Investigaţiile amănunţite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de ETO pot fi depistate la un ingredient (extract de vanilie) asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanţei detectate depăşesc cu puţin limitele de detecţie analitică.

Având în vedere această situaţie, produsul Häagen-DazsTM Plain Vanilla, pahar (460 ml), cu toate BBD (termen de valabilitate) înainte de 21/05/2023, sunt rechemate imediat de pe piaţă”, se arată în anunţ.

Cei care au cumpărat acest sortiment de îngheţată, cu termene de valabilitate 26‐07‐22, 24‐08‐22, 21‐09‐22, 27‐01‐23, 27‐02‐23, 21‐03‐23, nu trebuie să consume produsele, ci să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inghetata,
retragere,
lot,
vanzare,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.