ALARMANT. Cât timp rezistă virusul SARS-Cov-2 pe bancnote şi telefoanele mobile

Autor: Sebastian Ujica Postat la 12 octombrie 2020 342 afişări

Cercetătorii din Australia au dezvălut că virusul SARS-Cov-2 rezistă 28 de zile pe sticlă, oţel inoxidabil şi bancnote, arată un studiu publicat de Virology Journal.

ALARMANT. Cât timp rezistă virusul SARS-Cov-2 pe bancnote şi telefoanele mobile

Un studiu publicat de Centrul Australian pentru Prevenirea Bolilor arată că virusul SARS-Cov-2 supravieţuieşte timp de 28 de zile pe ecranul telefonului mobil şi pe carcasa de oţel inoxidabil.

Cercetătorii australieni care au publicat descoperirea în Jurnalul de Virusologie spun că SARS-Cov-2 este activ pe o perioadă lungă la o temperatură de 20 de grade. În schimb, la peste 40 de grade el nu rezistă nici măcar o zi.

Un studiu mai vechi arată că fiecare utilizator deblochează telefonul în medie de peste 50 de ori pe zi, astfel că pericolul de infectare este real.

Cei care vor să îşi cureţe telefonul nu trebuie să folosească substanţe chimice pentru că îl pot distruge şi să fie atenţi să nu introducă apă în portul pentru încărcare sau cel pentru căşti.. Există şi gadgeturi care curăţă telefonul cu raze UV.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
virus,
studiu,
smartphone

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.