AIEA: centrala nucleară Zaporojia a pierdut legătura cu reţeaua de electricitate

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 septembrie 2022 48 afişări

AIEA: centrala nucleară Zaporojia a pierdut legătura cu reţeaua de electricitate

Centrala nucleară ucraineană Zaporojia a pierdut din nou legătura cu ultima linie electrică principală care mai funcţionează, dar continuă să furnizeze electricitate către reţea printr-o linie de rezervă, a anunţat sâmbătă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Experţii organismului de supraveghere nucleară al ONU aflaţi în centrală au fost informaţi de către personalul ucrainean că a patra linie electrică a fost întreruptă, după ce alte trei au fost pierdute în ultimele luni, potrivit Reuters

Totuşi, experţii AIEA au aflat că o linie de rezervă care leagă instalaţia de o centrală termică din apropiere livrează energie electrică către reţeaua externă.

Această linie de rezervă poate, de asemenea, să furnizeze energie centralei nucleare în caz de nevoie, a precizat AIEA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zaporojia,
centrală,
electricitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.