Vladescu: Speram sa trecem la un acord de tip precautionary cu FMI

Postat la 08 februarie 2010 10 afişări

Romania ar putea sa treaca dupa urmatoarea evaluare de la un acord de imprumut de tip stand-by la un aranjament de tip "precautionary" cu FMI, care ar demonstra economia romaneasca isi revine consistent, apreciaza ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Intrebat de MEDIAFAX daca din vara este posibila trecerea la un acord de tip precautionary, Vladescu a spus: "Este prea devreme sa putem spune daca vom schimba aranjamentul dupa urmatoarea evaloare. Speram sa putem trece la un acord de tip precautionary, pentru ca aceasta ar insemna ca economia globala este in revenire si ca economia romaneasca si-a revenit."

Un acord de tip "precautionary stand-by" difera de un aranjament de tip "stand-by" pentru ca nu necesita utilizarea sumelor de bani prevazute in acord decat in cazuri de urgenta, desi stabileste pentru tara semnatara angajamente economice similare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMI,
acord,
Vladescu,
economie,
Finante,
revenire,
precautionary
/actualitate/afaceri/vladescu-speram-sa-trecem-la-un-acord-de-tip-precautionary-cu-fmi-5484661
5484661
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.