Unul din trei someri din Romania nu are loc de munca de peste un an

Postat la 15 martie 2010 9 afişări

Unul din trei someri din Romania nu are loc de munca de mai mult de un an, situatie similara cu cea din UE, unde riscul ca un mare numar de persoane sa ramana in somaj peste 12 luni este semnificativ, ceea ce poate duce la majorarea gradului de excludere sociala si saracie, potrivit Eurostat.

In Romania, 32,3% dintre persoanele care in intervalul iulie-septembrie 2009 nu aveau loc de munca erau somere timp de peste un an, potrivit unui studiu al Eurostat. Dintre acestea, 13,7% erau neangajate pentru o perioada de 12-17 luni. Ponderea scade la 5,9% pentru intervalul 18-23 de luni, la 10,6% pentru categoria 24-47 de luni si la 2,1% pentru o perioada mai mare de doi ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
someri,
UE

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/unul-din-trei-someri-din-romania-nu-are-loc-de-munca-de-peste-un-an-5746823
5746823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.