Un dezvoltator vrea sa vanda intr-un an 70 de garsoniere si apartamente in Obor cu preturi de la 67.000 de euro

Postat la 30 iunie 2010 186 afişări

Compania Obor Towers a anuntat oficial finalizarea lucrarilor la ansamblul rezidential Obor Towers, care cuprinde 125 de apartamente. Dintre acestea, doar 55 au fost vandute, dezvoltatorul si partenerii acestuia sperand sa vanda restul de unitati in decurs de un an.

"Incercam sa-i gasim pe acei 70 de clienti care isi pot permite o locuinta in acest proiect. Poate ca pretul este mai sus decat puterea de cumparare a romanilor, dar credem ca este o oferta buna. Nu este un proiect pentru Prima Casa sau pentru cei care au un avans de 5.000-7.000 de euro. Ne dorim ca intr-un an sa vindem toate apartamentele", a declarat Ion Catutoiu, directorul Real Time, agentul de vanzare al proiectului.

Obor Towers este amplasat pe strada Avrig din Capitala, in zona Obor, si a fost finalizat in doua etape - decembrie 2009 si aprilie 2010. Lucrarile au inceput in primavara lui 2008, moment in care dezvoltatorul avea 25-30 de clienti.

"Am avut o familie care platise 45.000 de euro plus TVA drept avans si care la a doua plata a decis sa renunte si sa piarda avansul. Nu am putut intelege asta. Am fost de acord sa mai asteptam, dar ei au decis sa anuleze contractul", a declarat, la randul sau, Hai Solomon, investitorul principal in proiect.

Potrivit acestuia, preturile in proiect au fost reduse in ultimii doi ani cu aproximativ 20%, pana la o valoare de 1.050 euro pe metru patrat plus TVA. O garsoniera cu aproximativ 43 de metri patrati construiti are un pret de pornire de 63.800 de euro plus TVA, in timp ce apartamentele cu doua camere pornesc de la 80.000 de euro plus TVA. La acest cost se va adauga, in functie de optiunile cumparatorului, si costul unui loc de parcare: 15.000 de euro, plus TVA.

Ansamblul Obor Towers a necesitat o investitie totala de 12,5 milioane de euro si a fost dezvoltat de o companie in care Hai Solomon detine 65% din actiuni, restul fiind detinute de catre grupul israelian Digal Investment.

In acest moment se afla la vanzare in Bucuresti peste 5.600 de apartamente noi gata finalizate, potrivit unei analize realizate de catre BUSINESS Magazin. Click aici pentru a citi mai multe detalii despre apartamentele goale din Capitala.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/un-dezvoltator-vrea-sa-vanda-intr-un-an-70-de-garsoniere-si-apartamente-in-obor-cu-preturi-de-la-67-000-de-euro-6465697
6465697
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.