Romtelecom disponibilizeaza 1.000-1.400 de oameni in 2011

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 12 ianuarie 2011 21 afişări

Operator local de telecomunicatii Romtelecom va concedia intre 1.000 si 1.400 de angajati anul acesta, urmand sa ajunga la un total de mai putin de 8.000 de oameni.

Disponibilizarile vin in contextul in care compania incearca sa-si adapteze operatiunile la o piata din ce in ce mai dificila, strategie aplicata si anul trecut, cand numarul de angajati Romtelecom s-a diminuat cu aproximativ 1.000 fata de 2009, din care 600 au fost externalizati la Ericsson.

Compania se va concentra in continuare pe reducerea costurilor, printr-o serie de proiecte care vizeaza un nou model operational in diferite arii de activitate. "Toate eforturile de transformare din anii precedenti nu au fost in van deoarece, fara masurile pe care le-am luat in trecut, nu am fi fost capabili sa facem fata conditiilor economice care s-au inrautatit de-a lungul ultimilor ani si sa atingem aproximativ cate un milion de clienti pentru serviciile de internet broadband si de televiziune", a spus Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom, punand accent pe faptul ca prioritatea sa pentru acest an sunt costurile. "Operam pe o piata extrem de competitiva, cu unele dintre cele mai mici preturi din Europa pentru serviciile de comunicatii, si trebuie sa fim capabili sa ne imbunatatim performantele la nivel intern, capacitatea noastra de a oferi mai mult cu mai putine resurse", a mai spus Ioannidis.

Romtelecom a demarat peste 20 de proiecte de transformare, de la imbunatatirea proceselor, cresterea eficientei in call-centere si magazine si pana la simplificarea portofoliului de produse. Pe langa acestea, alte proiecte sunt in stadiu de evaluare in acest moment, iar perioada in care se vor derula proiectele initiate acum se extinde pana in 2013.

Internetul broadband si serviciile TV raman prioritare pentru companie. "Lucram deja la o platforma TV care va fi lansata in curand si vom continua sa extindem optiunile online pentru clienti", a spus Ioannidis.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/romtelecom-disponibilizeaza-1-000-1-400-de-oameni-in-2011-7883338
7883338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.