Oamenii de afaceri cer Guvernului externalizari, privatizare si licitatii centralizate

Postat la 25 iunie 2010 11 afişări

Daca guvernul Boc nu va veni si cu masuri de relansare a economiei, reducerea cheltuielilor nu va avea efect, sustin antreprenorii si managerii.

Oamenii de afaceri spun ca nu este suficienta taierea salariilor si a pensiilor si sunt de parere ca statul trebuie sa iasa mai mult din economie, sa externalizeze cat mai multe servicii de control si incasare a banilor si sa vanda participatiile minoritare in special la companii precum Petrom si Romtelecom, dar si sa asigure un pret minim garantat in agricultura.

Primul antreprenor care a propus masuri concrete de crestere a veniturilor bugetare este Marius Cristescu, proprietarul grupului Bega din Timisoara. El a sugerat ca statul ar trebui sa reduca suprafetele inchiriate de la privati cu 25%, pentru ca ramane cu angajati mai puţini in urma restructurarilor, sa renegocieze o diminuare cu 25% a pretului pe care il plateste pe spatiile unde sta cu chirie sau sa scoata la vanzare toate hidrocentralele neterminate, a caror constructie a inceput inainte de 1989.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/oamenii-de-afaceri-cer-guvernului-externalizari-privatizare-si-licitatii-centralizate-6445391
6445391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.