Mobila de doua miliarde de euro

Postat la 02 septembrie 2008 45 afişări

Valoarea productiei de mobila se va cifra, anul acesta, la putin peste doua miliarde de euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut, potrivit estimarior reprezentantilor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR)

In primele sase luni ale anului, circa 60% din productia interna a mers catre export, iar 85% dintre livrari au avut ca destinatie tari din Uniunea Europeana. In ceea ce priveste previziunile pentru cealalta jumatate a anului, reprezentantii APMR au declarat ca se asteapta ca evolutia din primul semestru sa se mentina, in ciuda cresterilor costurilor salariale si ale celor cu utilitatile si materiile prime.

 

Presedintele executiv al APMR, Aurel Rizea, a mai precizat ca presiunile salariale din industrie au dus la o apreciere cu 50% a salariilor minime, astfel incat acestea ating valoarea de 800-900 de lei. Anul trecut, mari producatori de mobila precum Alprom, Silvarom si Mobexpert au raportat pierderi masive de forta de munca, majoritatea angajatilor din sector preferand sa plece in strainatate.

 

Anul trecut, importurile de mobila au atins valoarea de 436 de milioane de euro, iar in primele sase luni ale anului acesta, acestea au totalizat 250 de milioane de euro, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii AMPR. Principalele tari din care provin importurile sunt Marea Britanie, Franta, Austria si Germania.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mobila,
Alprom,
Silvarom,
Mobexpert,
Aurel Rizea
/actualitate/afaceri/mobila-de-doua-miliarde-de-euro-3117208
3117208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.