Lider PSD: Banii din buget ajung doar pentru 9 luni. Nu avem o strategie de a bloca bugetul

Autor: Laura Buciu Postat la 14 februarie 2021 83 afişări

Lider PSD: Banii din buget ajung doar pentru 9 luni. Nu avem o strategie de a bloca bugetul

Senatorul PSD Radu Oprea spune că banii din proiectul de buget prezentat de Guvern ajung doar pentru 9 luni, iar social-democraţii vor depune amendamente, neavând, însă, intenţia de a bloca bugetul, ci doar de a arăta „că se poate”, în aceleaşi constrângeri date de deficitul estimat.

Radu Oprea a declarat, duminică,, într-o conferinţă de presă, că banii din buget ajung doar pentru 9 luni în condiţiile subevaluării veniturilor.

„Concluzia este una dramatică. Banii din acest buget ajung doar pentru 9 luni. Veniturile sunt subestimate cu minim 4% din PIB. Drama este că Guvernului nici nu-i pasă să aducă vreun ban în plus la venituri. Dacă vă uitaţi cu atenţie veţi vedea că în 2022 şi 2023 veniturile ca pondere în PIB scad. Şi atunci este normal că dacă nu îţi propui să aduci venituri, orice cheltuială să ţi se pară un pericol. Diferenţa este de viziune, diferenţa este de felul în care am arătat că lucrurile pot fi făcute şi altfel şi vom veni cu amendamente la bugetul de stat”, a spus Radu Oprea.

Senatorul Radu Oprea a spus că PSD nu are o strategie de a bloca bugetul, ci doar va depune amendamente.

„Nu avem o strategie de a bloca bugetul de stat. Ideea e de a arăta că lucrurile pot fi făcute şi altfel, că se poate. De la actualul Guvern am aflat doar atât: că nu se poate. Şi prin amendamentele pe care le vom depune, aşa cum am arătat în bugetul alternativ, prezentat de PSD, vom veni cu soluţii în aceleaşi condiţii şi în aceleaşi constrângeri date de deficitul bugetar estimat”, a mai spus Oprea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
buget,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.