Indicele imobiliar oficial vine pana la sfarsitul lunii. Fara preturi

Postat la 07 iunie 2010 15 afişări

Institutul National de Statistica va publica la sfarsitul acestei luni primul indice oficial al preturilor la locuinte, care nu va cuprinde insa preturi (pe metru patrat sau per unitate), ci doar evolutia fata de inceputul anului 2009, de cand sunt colectate date.

Acesta este unul dintre cei mai asteptati indici din economia locala, in conditiile in care dezechilibrele din piata locuintelor au fost provocate inclusiv de o lipsa de transparenta a preturilor reale de tranzactionare.

In prezent, mai multe firme imobiliare intocmesc lunar rapoarte privind evolutia preturilor, dar acestea sunt realizate de cele mai multe ori pe seama preturilor solicitate de catre proprietari sau agenti imobiliari, motiv pentru care intre acesti indici pot aparea discrepante.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
preturi,
evolutie,
indice,
INS
/actualitate/afaceri/indicele-imobiliar-oficial-vine-pana-la-sfarsitul-lunii-fara-preturi-6303331
6303331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.