Garantiile pentru locuintele noi construite prin "Prima Casa" puteau creste si mai mult - constructori

Postat la 10 februarie 2010 7 afişări

Producatorii de materiale si constructorii apreciaza ca majorarea garantiilor prin "Prima Casa" pentru locuintele care urmeaza sa fie construite este o masura pozitiva, dar ar fi fost de preferat o crestere mai mare, iar dezvoltarea de unitati noi ar fi trebuit sa fie impulsionata inca din 2009.

Premierul Emil Boc a anuntat, miercuri, ca limita garantiilor guvernamentale stabilita prin programul "Prima Casa" va fi mentinuta la 60.000 euro pentru locuinte deja finalizate, dar va fi majorata la 70.000-75.000 euro pentru case care urmeaza sa fie construite, pentru imobile noi urmand sa fie majorat si plafonul total al garantiilor. Modificarile urmeaza sa fie adoptate saptamana viitoare de Guvern.

Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania, apreciaza masura privind cresterea garantiilor, dar acuza ambuguitatea informatiilor oferite de autoritati. "O casa nu se face intr-un an. Masura ne arata ca nu avem inca o politica foarte clara legata de constructia de locuinte", a spus Georgescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/garantiile-pentru-locuintele-noi-construite-prin-prima-casa-puteau-creste-si-mai-mult-constructori-5495055
5495055
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.