Fostul şef al F1, Bernie Ecclestone, spune că ar „încasa un glonţ” pentru preşedintele Putin

Autor: Rafael Hekman Postat la 30 iunie 2022 511 afişări

Fostul şef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a sărit în apărarea preşedintelui rus Vladimir Putin într-un interviu televizat, în care a spus despre acesta că e o „persoană de primă clasă" pentru care ar „încasa un glonţ". Reacţiile oficiale nu au întârziat să apară.

Fostul şef al F1, Bernie Ecclestone, spune că ar „încasa un glonţ” pentru preşedintele Putin

Britanicul în vârstă de 91 de ani, care nu mai este implicat în Formula 1, a mai spus, de asemenea, la emisiunea Good Morning Britain de la ITV, că preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy ar fi putut pune capăt invaziei ruseşti în ţara sa dacă ar fi vorbit cu Putin, relatează Reuters.

Ministrul britanic de externe Liz Truss a declarat că aceste comentarii au fost „absolut extraordinare".

Formula 1 a precizat într-o declaraţie că acestea reprezintă „opiniile sale personale şi sunt în contrast foarte puternic cu poziţia valorilor moderne ale sportului nostru".

Ecclestone a avut relaţii apropiate cu Putin, colaborând pentru Marele Premiu al Rusiei, acum anulat.

„Este o persoană de primă clasă şi ceea ce face este ceva ce el crede că este ceea ce trebuia să facă pentru Rusia", a declarat Ecclestone, care are un istoric de declaraţii controversate.

„Din nefericire, el este ca mulţi oameni de afaceri, cu siguranţă ca mine, când facem greşeli din când în când şi când ai făcut greşeala trebuie să faci tot ce poţi pentru a ieşi din ea".

Ecclestone a precizat că Zelenskiy a fost un fost comediant.

„Cred că se pare că vrea să continue această profesie", a spus el.

„Cred că dacă s-ar fi gândit la lucruri, cu siguranţă ar fi făcut un efort suficient de mare pentru a vorbi cu domnul Putin, care este o persoană sensibilă şi l-ar fi ascultat şi ar fi putut probabil să facă ceva în această privinţă."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bernie ecclestone,
putin,
formula 1

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.