Coface: Economia Romaniei se va contracta cu 1,5-2% in acest an

Postat la 05 iulie 2010 12 afişări

Coface estimeaza ca economia Romaniei se va contracta cu 1,5-2% in acest an, ca urmare a masurilor de austeritate, compania revizuindu-si astfel prognozele, care la inceputul anului 2010 indicau o crestere a PIB cu peste 0,5%.

"Devine o certitude ca anul 2010 este unul si mai dificil decat 2009 din punct de vedere economic. In ciuda estimarilor initiale de revenire catre o crestere timida in a doua jumatate a anului pe fondul cresterii cererii din partea partenerilor externi, datorita masurilor de austeritate anvisajate de actualul guvern, Romania va suferi o contractie de aproximativ 1,5% - 2% a PIB-ului fata de 2009", se arata intr-un comunicat al Coface.

In luna ianuarie, Coface a previzionat pentru acest an o crestere economica de peste 0,5% pe baza revenirii din criza a statelor europene si a SUA. In 2009, PIB a scazut cu 7,1%.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Coface,
Romania,
estimari
/actualitate/afaceri/coface-economia-romaniei-se-va-contracta-cu-1-5-2-in-acest-an-6497683
6497683
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.