Cine este femeia ce conduce afacerile din România şi Bulgaria a unui gigant mondial cu afaceri de miliarde de dolari

Postat la 13 iunie 2024 334 afişări

Cine este femeia ce conduce afacerile din România şi Bulgaria a unui gigant mondial cu afaceri de miliarde de dolari

100 Cele mai puternice femei din business. Julia Kim, Preşedinte, Samsung Electronics România

Cifră de afaceri (2022): + 5,67 mld. lei*

Profit: 134 mil. lei

Număr de angajaţi (mediu): 224

*Potrivit celor mai recente informaţii publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.


Biografie:

Julia Kim face parte din echipa Samsung timp de aproape 20 de ani. Ea şi-a început cariera ca parte a echipei de suport din departamentul de management al Samsung şi, în timp, a acumulat experienţă lucrând în mai multe departamente de marketing strategic, cum ar fi planificarea produselor / IMC, Online Marketing, EU Sales şi Marketing. În ianuarie 2022, a fost numită Preşedinte al Samsung Electronics Romania şi Bulgaria (SEROM).


► În calitate de CEO al Samsung România, călătoria mea profesională a fost profund influenţată de aspiraţiile şi visele mele din acum două decenii. Crescând în Coreea, am avut întotdeauna o pasiune pentru dispozitivele noi şi inovaţie. Mi-am imaginat o carieră în care să pot contribui la avansul tehnologic şi integrarea acestuia în viaţa oamenilor, şi sunt fericit că am urmat aceste vise. Cariera mea la Samsung de 20 de ani acum mi-a demonstrat ulterior că este important să visezi, pentru că totul este posibil atâta timp cât crezi în ceea ce faci.

► De-a lungul anilor, m-am străduit să aliniez parcursul meu profesional cu viziunea mea iniţială. Diversele roluri pe care le-am avut în cadrul Samsung mi-au permis să mă obişnuiesc cu lumea dinamică a tehnologiei şi să fiu martor direct al impactului său transformativ asupra societăţii. Dorinţele şi obiectivele mele au evoluat natural în timp. Toate dificultăţile sau oportunităţile pe parcurs m-au ajutat să mă cunosc mai bine şi să am o idee clară despre ce vreau să fac. Aşadar, acest proces de conştientizare de sine şi stabilirea unor obiective clare m-au ajutat în cariera mea. Este ceva ce aş dori să transmit tuturor femeilor din mediul de afaceri: să fie ambiţioase şi să aibă întotdeauna o perspectivă clară asupra a ceea ce vor să realizeze.

► Mă aştept la transformări semnificative în sectorul nostru în următorii doi decenii. Ritmul rapid al avansului tehnologic şi influenţa puternică a digitalizării vor contura un viitor în care inovaţia continuă să redefinească stilurile noastre de viaţă, locurile de muncă şi interacţiunile sociale. Asistăm deja la integrarea funcţiilor de inteligenţă artificială în cele mai recente produse. Toate aceste inovaţii creează un ecosistem, susţinut de inteligenţa artificială, care îşi propune să facă viaţa oamenilor mai uşoară şi mai frumoasă - să le permită să fie mai creativi, de exemplu, cu funcţiile de editare AI ale camerei Galaxy S24, să economisească timp şi energie folosind aparatele electrocasnice Samsung cu programe AI care se adaptează la stilul de viaţă al utilizatorului şi recomandă cele mai bune opţiuni, să se relaxeze în timp ce urmăresc filmul lor preferat pe cele mai recente televizoare Neo QLED bucurându-se de cea mai bună calitate a imaginii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.