LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Cine este femeia care conduce singurul operator românesc privat de zboruri pentru pasageri

Autor: Ioana Matei Postat la 13 iunie 2021 1862 afişări

Cine este femeia care conduce singurul operator românesc privat de zboruri pentru pasageri

OANA PETRESCU Director generalBlue Air


Cifră de afaceri (în 2019, potrivit mfinante.ro): ~ 2,1 mld. leiProfit (2019, potrivit mfinante.ro): 72,2 mil. lei Număr de angajaţi (2019, potrivit mfinante.ro): 1.145


Cu 30 de ani de experienţă în domeniul finanţelor, IT şi restructurarea afacerilor, Oana Petrescu este un profesionist recunoscut în turnaround management şi creştere profitabilă, cu rezultate demonstrate în creşterea performanţelor operaţionale şi financiare ale companiilor pentru care a lucrat. Anterior rolului actual, a fost partener de audit şi apoi de risk advisory şi consultanţă Arthur Andersen, Ernst & Young şi respectiv Deloitte, precum şi vicepreşedinte executiv la Banca Comercială Română – după privatizare.

Echipei Blue Air i s-a alăturat ca CFO interimar în ianuarie 2018, iar în aprilie 2019 a preluat funcţia de CEO, „cu mandatul clar de a construi o companie puternică, ce va putea concura de la egal la egal cu ceilalţi mari operatori low-cost din România”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.