BNR a dat 800 de milioane de euro in martie ca sa nu se aprecieze leul

Postat la 01 aprilie 2010 12 afişări

Banca centrala cumpara din ce in ce mai multa valuta pentru a opri scaderea cursului sub 4 lei/euro. Acum un an vindea valuta ca sa nu se ajunga la 5 lei/euro.

In perioada Pastelui, datorita banilor trimisi in tara de romanii plecati la munca peste granita, leul s-a apreciat vizibil in ultimii ani. 2010 este insa o exceptie. BNR a anuntat miercuri un curs oficial de 4,0958 lei/euro, cel mai mare din ultimele 14 sedinte de tranzactionare, respectiv din ultimele trei saptamani. Dealerii bancari, cei care "vand si cumpara" lei si valuta, sustin ca leul a fost slabit de banca centrala, care nu doreste scaderea cursului sub 4 lei pentru un euro. Ei au precizat si ca acum, spre deosebire de alti ani, banii trimisi, in valuta, de cei de peste granita, sunt mai putini, efectul lor asupra leului fiind mai mic.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
BNR,
curs,
interventii,
leu,
apreciere
/actualitate/afaceri/bnr-a-dat-800-de-milioane-de-euro-in-martie-ca-sa-nu-se-aprecieze-leul-5793142
5793142
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.