Alimentele functionale castiga teren

Postat la 23 martie 2010 45 afişări

Alimentele functionale sunt acele alimente care, in plus fata de principiile nutritive de baza, contin substante active cu efecte benefice asupra sanatatii.Termenul a fost introdus pentru prima data in Japonia, la mijlocul anilor 1980, iar de atunci piata alimentelor functionale este in continua dezvoltare, ajungând in ultimii ani la peste 21,3 miliarde de dolari in Statele Unite si peste opt miliarde de dolari in Europa.

Unele alimente functionale sunt cunoscute inca din antichitate si sunt consumate in mod traditional pentru beneficiile lor asupra sanatatii. Unele dintre substantele biologic active pe care le contin au fost identificate si caracterizate doar in ultimii ani.

In randul alimentelor functionale se numara probioticele (ex. lactate), ovazul, legumele. In Romania, beneficiile alimentelor functionale sunt mai putin cunoscute decat in tarile din vestul europei, dar producatorii alimentari incearca sa-si adapteze portofoliile la acest tip de tendinte, dat fiind ca si in Romania consumatorii devin tot mai sofisticati. Una dintre aceste companii este Danone, care a avut in 2008 o cifra de afaceri cu 18% mai mare decat in 2007.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
alimente functionale,
nutritive
/actualitate/afaceri/alimentele-functionale-castiga-teren-5770715
5770715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.