Alimentele functionale castiga teren
Alimentele functionale sunt acele alimente care, in plus fata de principiile nutritive de baza, contin substante active cu efecte benefice asupra sanatatii.Termenul a fost introdus pentru prima data in Japonia, la mijlocul anilor 1980, iar de atunci piata alimentelor functionale este in continua dezvoltare, ajungând in ultimii ani la peste 21,3 miliarde de dolari in Statele Unite si peste opt miliarde de dolari in Europa.
Unele alimente functionale sunt cunoscute inca din antichitate si sunt consumate in mod traditional pentru beneficiile lor asupra sanatatii. Unele dintre substantele biologic active pe care le contin au fost identificate si caracterizate doar in ultimii ani.
In randul alimentelor functionale se numara probioticele (ex. lactate), ovazul, legumele. In Romania, beneficiile alimentelor functionale sunt mai putin cunoscute decat in tarile din vestul europei, dar producatorii alimentari incearca sa-si adapteze portofoliile la acest tip de tendinte, dat fiind ca si in Romania consumatorii devin tot mai sofisticati. Una dintre aceste companii este Danone, care a avut in 2008 o cifra de afaceri cu 18% mai mare decat in 2007.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro