2 miliarde de euro, factura crizei politice

Postat la 05 octombrie 2009 7 afişări

Pe o scena politica tensionata, autoritatile ar putea uita de constrangerile acordului de finantare cu Fondul Monetar International. Depasirea tintei de deficit bugetar convenite este unul din posibilele efecte ale acestor turbulente, avertizeaza analistii, in timp ce oficialii de la Finante se lauda cu venituri mai mari.

Intr-o perioada instabila politic, autoritatile ar putea uita sa mai stranga surubul cheltuielilor bugetare, pe final de an. Este un scenariu mai mult decat posibil, spun analistii, in timp ce oficialii asigura ca nu exista acest risc. Si totusi, sunt sanse ca deficitul bugetar (diferenta dintre veniturile si cheltuielile statului, n.r.) pe 2009 sa ajunga la 8,5-9% din PIB, "data fiind recesiunea care afecteaza Romania si posibilitatea ca guvernul sa exercite un control mai slab in conditiile actuale", se arata in ultimul raport publicat de ING.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
politic,
macroeconomie,
deficit,
curs,
inflatie
/actualitate/afaceri/2-miliarde-de-euro-factura-crizei-politice-4960887
4960887
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.