Aegon România: Segmentul asigurărilor de viaţă tradiţionale creşte cu aproximativ 11% în prima jumătate din 2018

Autor: Andra Stroe Postat la 22 octombrie 2018 71 afişări

Compania de asigurări de viaţă Aegon România, parte a grupului financiar internaţional Aegon, estimează o creştere a segmentului asigurărilor de viaţă tradiţionale, la nivelul pieţei locale, de circa 11% în prima jumătate (S1) din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Aegon România: Segmentul asigurărilor de viaţă tradiţionale creşte cu aproximativ 11% în prima jumătate din 2018

Reprezentanţii Aegon România apreciază că tendinţa de majorare a acestui segment va continua şi în cel de-al doilea semestru din 2018, chiar dacă se produce într-un ritm lent. În S1 2018, din totalul primelor brute subscrise, situat la 5,4 miliarde lei, numai 21% reprezintă prime brute aferente asigurărilor de viaţă.*

“S1 2018 a înregistrat cel mai mare volum al primelor brute subscrise, comparativ cu aceeaşi perioadă din ultimii patru ani, chiar dacă creşterea accelerată a vânzării asigurărilor de viaţă din 2017 a încetinit. Cred, astfel, că interesul românilor în ceea ce priveşte asigurările de viaţă este mai ridicat, dar încă la un nivel scăzut comparativ cu situaţia din alte ţări din regiune. Statisticile din ultimii ani (2012-2016) arată că în Ungaria se încheie în medie de două ori mai multe asigurări de viaţă decât în România, iar în Polonia, un număr de trei ori mai mare”, a explicat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

* Aceste cifre includ în calcul şi rezultatele sucursalelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari de viata,
crestere,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.