Adrian Marinescu: anul 2022 este perioada de convieţuire cu virusul, cred că deja am început-o

Autor: Petru Mazilu Postat la 15 februarie 2022 13 afişări

Adrian Marinescu: anul 2022 este perioada de convieţuire cu virusul, cred că deja am început-o

Medicul Adrian Marinescu consideră că anul 2022 este perioada de convieţuire cu virusul. Cred că deja am început această perioadă, mai spune specialistul care vorbeşte şi despre reintroducerea măsurilor de relaxare.

Directorul medical al Institutului Matei Balş susţine că perioada de convieţuire cu virusul a început deja.

„Ne trebuie puţină răbdare. Vă aduceţi aminte că discutam şi în urmă cu câteva luni despre faptul că luna martie va fi o lună echilibrată şi că, în general, anul 2022 este perioada de convieţuire cu virusul, pe care cred că deja am început-o”, a declarat Adrian Marinescu, la Aleph News.

Marinescu mai spune că în România nu s-a renunţat încă la restricţii deoarece valul 5 al pandemiei a început mai târziu decât în alte ţări.

„Să luăm în calcul faptul că noi am avut oricum un decalaj la începutul valului 5. De altfel, cam în toate valurile din pandemie România a intrat ceva mai târziu. Aici discutăm de rata de vaccinare care sigur că este extrem de importantă, dar discutăm şi de cei care au trecut prin boală. În mod clar în ţările care au intrat mai repede în valul 5 lucrul acesta deja s-a întâmplat”, a adăugat Marinescu.

Ca urmare, măsurile de relaxare ar putea să fie introduse treptat în scurt timp, susţine medicul.

„Eu cred că va fi un interval scurt şi că nu va mai trece mult timp până când vom avea măsurile de relaxare care vor veni treptat”, a precizat medicul Adrian Marinescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adrian marinescu,
virus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.