Adolescent de 15 ani reţinut pentru TERORISM. Tânărul plănuia să organizeze ATACURI în România

Postat la 22 iunie 2018 200 afişări

DIICOT a reţinut, vineri, un tânăr în vârstă de 15 ani pentru că a promovat ideologia extremistă şi a contactat susţinători ai organizaţiilor teroriste pentru a convinge şi atrage noi adepţi. Procurorii mai arată că tânărul a dezvoltat planuri de atacare a unor obiective de interes şi a civililor.

Adolescent de 15 ani reţinut pentru TERORISM. Tânărul plănuia să organizeze ATACURI în România

„ La data de 22.06.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M.T.E., în vârstă de 15 ani, pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. (...)

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna septembrie 2017 şi până în prezent, inculpatul s-a implicat activ în contactarea unor susţinători ai unor organizaţii teroriste active in Orientul Mijlociu, cetăţeni români şi străini, în scopul promovării sistematice a ideilor şi doctrinelor specifice entităţilor teroriste menţionate, cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi. Inculpatul a accesat site-uri şi forumuri care promovează ideologia extremistă, elogiază crimele realizate de organizaţiile teroriste, susţin stabilirea statului guvernat după principii extremiste şi a diseminat materiale, inclusiv violente, care susţin cauza acestuia”, arată DIICOT, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, sursa citată mai arată că adolescentul şi-a manifestat intenţia de a participa la luptă alături de organizaţiile teroriste, exprimându-şi ideea de a călători în zonele de conflict.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.