Adevăratul preţ al unui iPhone: vezi condiţiile în care lucrează angajaţii Apple

Autor: Ioana Matei Postat la 30 iulie 2013 9416 afişări

Un raport detaliat despre o fabrică din China unde un furnizor al Apple produce telefoane iPhone, tablete iPad şi computere iMac, arată condiţiile extreme în care muncesc sutele de angajaţi, potrivit Businessinsider.com.

Filmul şi fotografiile făcute sub acoperire de reprezentanţii organizaţiei nonguvernamentale pentru protecţia muncii China Labour Watch(CLW) arată angajaţi epuizaţi care dorm pe podea, folosesc găleţi pentru a se spăla sau duşuri mizere improvizate într-un garaj. Fabrica unde au fost făcute fotografiile aparţine companiei Pegatron, unul dintre principalii furnizori ai Apple.

De asemenea, un afiş din fabrică arată că aceştia nu au voie să poarte tatuaje sau să aibă părul vopsit, iar persoanele scunde sau aparţinând anumitor grupuri etnice nu pot fi angajate. Filmul publicat arată şi cum Apple recrutează  exlcusiv tineri, cu vârsta până în 35 de ani. Raportul confirmă şi zvonurile despre producţia unui Iphone mai ieftin, din plastic, pe care Apple îl va vinde în curând.

După publicarea fotografiilor, reprezentanţi ai Apple au declarat că vor investiga condiţiile de muncă din interiorul fabricilor din China.

Nu este singura controversă de acest gen din istoria companiei americane: Foxconn, cel mai mare furnizor chinez al Apple, a fost subiectul mai multor scandaluri în ultimii ani privind condiţiile dificile de muncă din fabrici. O serie de sinucideri care au avut loc în 2010 la fabricile Foxconn din China ca urmare a condiţiilor de lucru ale angajaţilor.




Povestea lui Steve Jobs: geniu sau tiran?

Trilioanele de dolari din 2025

Urmărește Business Magazin

/actualitate/adevaratul-pret-al-unui-iphone-vezi-conditiile-in-care-lucreaza-angajatii-apple-11178222
11178222
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.