Actorul Marius Manole anunţă că renunţă la Ordinul Meritul Cultural primit de la Iohannis

Autor: Laura Buciu Postat la 21 noiembrie 2021 186 afişări

Actorul Marius Manole anunţă, duminică, faptul că va înapoia decoraţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pe care l-a primit, în 2016, de la preşedintele Klaus Iohannis. El spune că ar fi trebuit ca România să aibă un preşedinte „care să ţină cu ţara”, dar, „ghinion. Nu l-am avut”.

Actorul Marius Manole anunţă că renunţă la Ordinul Meritul Cultural primit de la Iohannis

Actorul Marius Manole renunţă la decoraţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, cu care a fost decorat în 2016 la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, în semn de protest.

„L-am votat pe preşedinte şi ţin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârşit PSD-ul nu mai putea face rău acestei tări. Urma să avem un preşedinte care ţine cu ţara. Ghinion. Nu l-am avut. Am stat în Piaţa Victoriei în frig, în ploaie pentru a apara justiţia şi democraţia. Cand a plecat Dragnea iarăşi am crezut ca am invins. Ghinion, propriul nostru preşedinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat. Acum PSD intră în Guvern pe uşa din faţă, pe covorul roşu. De asemenea, vrea sp preia şi şefia Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea& Iordache, de această dată chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea preşedintelui Iohannis. Halucinant, nu?”, scrie, duminică seara, pe Facebook, actorul Marius Manole.

El adaugă că nu ar fi crezut că într-o zi va trebui să protesteze din nou, doaar că acum „datele sunt altele”.

Actorul spune că pentru el, preşedintele României „este un trădător”.

„Returnez, aşadar, decoraţia primită, mâine (luni - n.r.) la ora 10:00 la Palatul Cotroceni. Sunt mândru de realizările mele şi publicul nu poate fi minţit cu decoraţii venite din partea celor care nu iubesc ţara. Oricum în ultimii ani Cultura nu a reprezentat o prioritate pentru administraţia ţării”, mai spune actorul, adăugând că joacă, duminică seara o piesă de Shakespeare, care îi pare tot mai actual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ordin,
actor,
cotroceni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.