Activiştii au turnat ciment pe terenurile de golf exceptate de la restricţiile privind apa

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 august 2022 214 afişări

Activiştii pentru protecţia climei din sud-estul Franţei au umplut cu ciment găurile terenurilor de golf pentru a protesta faţă de scutirea terenurilor de la restricţiile privind utilizarea apei, pe fondul secetei severe din această ţară, potrivit BBC.

Activiştii au turnat ciment pe terenurile de golf exceptate de la restricţiile privind apa

Protestatarii au vizat terenurile din apropierea oraşului Toulouse, numind golful „industria de agrement a celor mai privilegiaţi".

Exceptarea terenurilor de golf a stârnit controverse, în condiţiile în care 100 de sate franceze nu au apă potabilă la robinet. Oficialii din domeniul golfului spun că iarba ar muri în trei zile fără apă.

„Un teren de golf fără iarbă este ca un patinoar fără gheaţă", a declarat Gérard Rougier de la Federaţia Franceză de Golf pentru site-ul de ştiri France Info. El a adăugat că 15.000 de persoane lucrează pe terenurile de golf din Franţa.

Acţiunea recentă a vizat terenurile din oraşele Vieille-Toulouse şi Blagnac. Ea a fost revendicată de filiala locală a mişcării Extinction Rebellion. Într-o petiţie, aceştia au declarat că scutirea arată că „nebunia economică primează în faţa raţiunii ecologice".

În timp ce rezidenţii nu îşi pot uda grădinile sau spăla maşinile în cele mai afectate municipalităţi, terenurile de golf au scăpat de restricţiile la nivel naţional, a precizat petiţia. Interdicţiile privind apa sunt decretate la nivel naţional, dar aplicarea lor este la discreţia oficialilor locali. Până în prezent, doar o singură regiune, Ille-et-Villaine, în vestul Franţei, nu a aplicat măsura şi a interzis udarea terenurilor de golf.

Totuşi, unele restricţii privind terenurile de golf sunt în vigoare. Irigarea trebuie să fie făcută noaptea şi nu trebuie să se folosească mai mult de 30% din volumul de apă utilizată în mod obişnuit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
golf,
ciment,
activişti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.