Acţiunile Amazon ating un nou maxim istoric în prima zi sub conducerea noului CEO

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 iulie 2021 173 afişări

Cel mai bogat om din lume a ajuns la o avere netă de 211 miliarde de dolari datorită unei creşteri de 4,7% a acţiunilor Amazon, alimentată de un anunţ al Pentagonului conform căruia va anula contractul de cloud-computing acordat iniţial rivalului Microsoft.

Acţiunile Amazon ating un nou maxim istoric în prima zi sub conducerea noului CEO

Astfel, avansul acţiunilor i-a majorat averea lui Jeff Bezos cu 8,4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Ultima dată când o persoană prezentă în clasamentul Bloomberg s-a apropiat de o asemenea sumă a fost în ianuarie, cânt şeful Tesla Elon Musk a atins pentru scurt timp pragul de 210 miliarde. Musk şi Bezos şi-au petrecut prima parte a anului schimbând constant titlul de cel mai bogat om la nivel mondial, însă fondatorul Amazon şi-a cimentat poziţia la jumătatea lunii martie, când acţiunile gigantului american au crescut cu aproape 20%.

În prezent, preţul unei acţiuni Amazon este de 3.675 dolari, în creştere cu 4,7%, iar valoarea de piaţă a companiei depăşeşte 1.850 miliarde de dolari.

Rezultatele înregistrate de Bezos au reuşit să întreacă până şi creşterile obţinute în timpul raliului Amazon din 2020, când averea netă a antreprenorului a ajuns la 206,9 miliarde de dolari datorită tranziţiei către mediul digital pe care a provocat-o pandemia de coronavirus.

Bezos, 57 de ani, a părăsit săptămâna aceasta poziţia de CEO Amazon după o domnie de 27 de ani. Funcţia de director executiv este ocupată acum de Andy Jassy, fostul şef al diviziei cloud Amazon Web Servicies. Între timp, Bezos încă deţine 11% din firmă şi ocupă poziţia de preşedinte executiv al Amazon, notează Bloomberg.

Pentagonul a anunţat ieri că va renunţa la contractul de cloud-computing în valoare de 10 miliarde de dolari, oferit în 2019 grupului Microsoft. La acea vreme, Amazon a declarat că decizia a fost influenţată masiv de capriciile fostului preşedinte american Donald Trump. Totuşi, Pentagonul semnalează acum că este dispus să împartă contractul între Microsoft şi Amazon.

MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Bezos şi a cincisprezecea cea mai bogată persoană din lume, a raportat o creştere de 2,9 miliarde de dolari a averii sale nete, eclipsând suma pe care a donat-o anul acesta – 2,7 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amazon,
acţiuni,
bezos

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.