A treia cea mai mare economie a lumii şi printre primele ţări afectate de coronavirus a anunţat OFICIAL că intră în RECESIUNE

Autor: Ioana Matei Postat la 17 august 2020 8392 afişări

A treia cea mai mare economie a lumii şi printre primele ţări afectate de coronavirus a anunţat OFICIAL că intră în RECESIUNE

Economia Japoniei s-a micşorat într-un ritm record, pe măsură ce se luptă cu pandemia de coronavirus.

A treia cea mai mare economie a lumii a înregistrat o scădere a PIB-ului de 7,8% în aprilie-iunie, prin comparaţie cu trimestrul anterior; scăderea anuală este de 27,8%, scrie BBC.

Japonia se lupta deja cu o creştere într-un ritm lent a economiei chiar înainte de criza generată de coronavirus.

Cifrele publicate recent amintesc de impactul financiar sever cu care se confruntă ţările din toată lumea.

Japonia a intrat în recesiune mai devreme anul acesta, după două trimestre consecutive de contracţie economică.

Cele mai recente date, publicate între aprilie şi iunie, arată că aceasta este cea mai puternică scădere de când aceste cifre au început să fie disponibile, în 1980. Scăderea a fost uşor mai mare decât predicţiile analiştilor.

Unul dintre principalii factori din spatele acestei scăderi a fost o scădere abruptă în consumul intern, care este responsabil de mai bine de jumătate din economia Japoniei. Exporturile au scăzut de asemenea puternic din cauza faptului că schimburile internaţionale au fost lovite de pandemie.

Japonia este cea mai recentă ţară asiatică care a anunţat o scădere dramatică a PIB-ului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.