A trăit umil toată viaţa, cu toate că avea milioane de dolari în conturi. Ce s-a întâmplat cu banii lui după ce a murit

Autor: Ioana Matei Postat la 08 septembrie 2016 810 afişări

A trăit umil toată viaţa, cu toate că avea milioane de dolari în conturi. Ce s-a întâmplat cu banii lui după ce a murit

Un bărbat care a lucrat aproape 50 de ani ca bibliotecar la universitatea din New Hampshire a dăruit instituţiei patru milioane de dolari după moartea sa, anul trecut. UNH a anunţat acest lucru într-un comunicat de presă, potrivit publicaţiei Huffington Post.

Robert Morin a murit la 77 de ani şi a acumulat tacit o avere printr-un trai umil, mâncând deseori cine formate doar din iaurt îngheţat, potrivit unui articol al unei publicaţii locale, citate de Huffington Post. Student al universităţii, Morin şi-a donat întreaga avere acumulată astfel universităţii. A donat chiar şi 100.000 de dolari librăriei Dimond, în care a lucrat. ”Întreaga lui viaţa a fost biblioteca”, spune Erika Mantz, directorul în relaţiile cu presa al universităţii, într-un e-mail trimis Huffington Post.

UNH va folosi mare parte din donaţie pentru construirea unui centru dedicat carierei, iar o parte din fonduri vor merge către o tabelă de marcaj video pe noul stadion al şcolii deoarece bibliotecarul urmărea meciurile de fotbal în perioada ultimelor 15 luni de viaţă, când trăia într-un centru de trai asistat. ”I-a plăcut să discute cu studenţii din campus, în special cu cei cre lucrau în bibliotecă”, a declarat Muntz publicaţiei americane. ”Era foarte inteligent şi foarte tăcut”, a adăugat ea. Erika Mantz a subliniat că toţi cei din universitate sunt onoraţi de decizia lui Morin de a susţine şcoala în acest mod incredibil.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.