A fost prezentată macheta noului stadion al Craiovei: "Va fi cel mai frumos din Europa"

Postat la 16 mai 2013 481 afişări

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat, joi, macheta noii arene sportive care va fi construită în oraş în locul stadionului "Ion Oblemenco", aceasta urmând să aibă 40.000 de locuri, iar investiţia va costa aproximativ 100 de milioane de euro, cel mai probabil fonduri europene.

 Macheta noului stadion a fost prezentată, joi, pentru prima dată la Craiova, în prezenţa arhitecţilor, care spun că design-ul este inspirat din lucrarea "Domnişoara Pogany" a lui Constantin Brâncuşi.

Noua arenă, care se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100.000 de metri pătraţi, va avea 40.000 de locuri, tribune acoperite, iar proiectul prevede şi panouri fotovoltaice.

"Stadionul va avea 40.000 de locuri, tribune acoperite şi o expresie arhitecturală deosebită. Am cuprins şi un stadion mic, pistă de atletism cu 5.000 de locuri. Va exista şi un parc care să lege Sala Polivalentă de stadion, constituind un complex sportiv", a declarat arhitectul Eugen Boieru, care a precizat că valoarea proiectului se va stabili în urma încheierii discuţiilor cu "furnizorii locali" (companiile care asigură utilităţile).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-fost-prezentata-macheta-noului-stadion-al-craiovei-va-fi-cel-mai-frumos-din-europa-10882396
10882396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.