90% din populaţia unei provincii din China, infectată COVID

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 ianuarie 2023 27 afişări

90% din populaţia unei provincii din China, infectată COVID

90% din populaţia provinciei Henan din China a fost infectată COVID, au anunţat autorităţile regionale, potrivit BBC. Asta înseamnă că peste 88 de milioane de oameni au fost infectaţi.

Aproape 90% dintre locuitorii din Henan, a treia cea mai populată provincie din China, au fost infectaţi cu COVID, spun oficialii locali din domeniul sănătăţii.

Kan Quancheng a dezvăluit cifra, 88,5 milioane de persoane infectate, la o conferinţă de presă. Oficialul nu a precizat când au fost înregistrate infectările, dar specialiştii spun că, probabil, cele mai multe au fost în ultimele săptămâni.

El a mai spus că vizitele la clinicile din provincia Henan au atins punctul culminant pe 19 decembrie „după care a fost o tendinţă descendentă continuă".

Cifrele provinciale Henan sunt în contrast puternic cu cifrele COVID oferite de guvernul central. Potrivit datelor oficiale, doar 120.000 de persoane din ţara cu 1,4 miliarde de locuitori au fost infectate şi 30 au murit de la schimbarea politicii privind COVID.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
henan,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.