7 din 10 cumpărători americani de produse high-tech fac shopping de pe dispozitive mobile

Postat la 08 martie 2016 94 afişări

7 din 10 cumpărători americani de produse high-tech fac shopping de pe dispozitive mobile

Cei mai mulţi consumatori tech-savvy utilizează dispozitivele mobile pentru shopping online şi pentru a urmări stadiul de expediţie a coletelor, potrivit celui mai recent studiu UPS Pulse of the High-Tech Online Shopper, realizat în SUA.

Astfel, din rândul utilizatorilor de dispozitive mobile, 69% dintre cumpărătorii de produse high-tech fac achiziţii online folosind dispozitivele mobile vs. 53% dintre cumpărătorii de produse non-high-tech. Aplicaţiile pentru mobil ale retailerilor sunt utilizate de către 70% dintre cumpărătorii de produse high-tech, comparativ cu 55% dintre cumpărătorii de produse non-high-tech. Potrivit comScore, un cumpărător de produse high-tech a achiziţionat în ultimele trei luni un produs precum un computer sau un telefon mobil.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de clienţi online din SUA şi demonstrează importanţa unei prezenţe puternice a retailerilor în online, în special mobilă, pentru clienţii care achiziţionează online electronice de mare valoare, într-o perioadă de creştere a e-commerce-ului.

„Clienţii de produse high-tech, în special generaţia Millennials, fac shopping online bucurându-se de o experienţă confortabilă indiferent de dispozitivul pe care îl utilizează,” spune Dave Raegge, director de marketing în departamentul high-tech al UPS. „Aceştia sunt utilizatori sofisticaţi, de la care ne aşteptăm să cumpere online din ce în ce mai mult, folosind toate dispozitivele. Iar retailerii trebuie să le ofere experienţele de utilizare de care aceştia au nevoie.”

Cu toate că interesul lor pentru shopping de pe mobil este foarte mare, clienţii care cumpără produse high-tech îşi doresc îmbunătăţirea experienţei de utilizare:

• 84% sunt mulţumiţi de întreaga experienţă de shopping online, indiferent de dispozitivul utilizat

• Doar 66% sunt mulţumiţi de experienţa de shopping de pe un smartphone

O parte afirmă să este mai simplu să cumpere online utilizând un mouse şi o tastatură, în defavoarea unui smartphone. Lipsa imaginilor clare şi suficient de mari pe dispozitivele mobile este o altă problemă menţionată.

Principalele rezultate ale studiului:

• 69% dintre cumpărătorii de produse high-tech au căutat informaţii despre produse în timpul unei vizite în magazine, utilizând dispozitive mobilele vs. 54% dintre cumpărătorii de produse non-high-tech

• 76% dintre cumpărătorii de produse high-tech au urmărit statusul de livrare al coletului de pe mobil vs. 65% dintre cumpărătorii de produse non-high-tech

Per total, procentul clienţilor care utilizează doar dispozitive mobile sau dispozitive mobile alături de PC-uri pentru shopping online este în creştere. În 2015, aproape 80% dintre clienţii online utilizau atât PC-uri, cât şi dispozitive mobile pentru achiziţii. Spre comparaţie, în 2013, procentul acestora era de 66%. Procentul clienţilor care folosesc exclusiv dispozitive mobile era de 11% în 2015 şi de 8% în 2013. Utilizarea exclusivă a PC-ului a scăzut de la 26% în 2013, la 10% în 2015.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/7-din-10-cumparatori-americani-de-produse-high-tech-fac-shopping-de-pe-dispozitive-mobile-15100417
15100417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.