23 de ani de la Revoluţie. Românii vorbesc despre sfârşitul lumii, sacrificiile eroilor au rămas istorie

Postat la 21 decembrie 2012 33 afişări

Business Magazin marchează prin galeria foto de mai jos cei 23 de ani care au trecut de la Revoluţie, pornind de la momentul în care municipiul Timişoara a devenit primul oraş liber din ţară.

În Piaţa Operei din Timişoara au sunat sirenele timp de trei minute joi, pentru a marca momentul în care municipiul a devenit primul oraş liber din ţară, în urmă cu 23 de ani, iar pentru prima dată revoluţionarii nu au mai urcat în balconul Operei, ci s-au aşezat pe platoul din faţa instituţiei de cultură, unde au strigat lozinci precum "Respect '89" sau "Victor Ponta nu uita, Timişoara nu-i a ta!", notează Mediafax. La Timişoara, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei "Memorialul Revoluţiei" au murit, în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, aproximativ o sută de persoane. Conform sursei citate, au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16 - 22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 răniţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revolutie,
1989,
eroi,
istorie,
democratie
/actualitate/23-de-ani-de-la-revolutie-romanii-vorbesc-despre-sfarsitul-lumii-sacrificiile-eroilor-au-ramas-istorie-10406787
10406787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.