20.000 de oameni mor anual in accidentele din baie

Postat la 04 martie 2010 168 afişări

Conform statisticilor internationale, foarte multe accidente pot avea loc in baie, aceasta camera devenind una din cele mai periculoase din intreaga casa. De exemplu, alunecarile si caderile cauzeaza peste 20.000 de fatalitati pe an. In procente, acest numar reprezinta mai mult de 70% din totalul accidentelor casnice inregistrate global pe durata unui an.

Mai mult de 75 % din decesele cauzate de caderea prin alunecare afecteaza persoanele de peste 65 de ani. "Pentru o persoana in varsta sau cu dizabilitati, a face baie reprezinta aproape o provocare, iar noi vrem sa punem la dispozitia acestor persoane produse sanitare care sa reduca din aceste probleme", spune Virgil Lixandru, Director de Marketing, Senso Ambiente. "Conform studiilor ONU, in intreaga lume o persoana din 10 are 60 de ani, iar pana in anul 2050, aceasta cifra se va dubla", explica acesta. "Prin aceste produse vrem sa aducem solutii de baie sigure si accesibile, pentru a intampina nevoile diverse ale oamenilor", incheie directorul Senso Ambiente.

Un exemplu de cada din seria Ideal Standard FIRST, conceputa de faimosul arhitect Marc Sadler, a fost creata avand in minte accesibilitatea. Aceasta are o inaltime de doar 48 de centimetri, ceea ce face ca intrarea și ieșirea din cada sa fie facile atat pentru copii, cat si pentru varstnici si persoane cu dizabilitati; cu toate acestea, proiectarea acesteia a fost realizata pentru a nu compromite nici profunzimea, nici confortul sau aspectul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
accidente,
romani,
baie,
casa,
alunecari,
victime
/actualitate/20-000-de-oameni-mor-anual-in-accidentele-din-baie-5713746
5713746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.