17 lucruri fascinante despre România, descoperite de britanici. Voi câte ştiaţi?

Autor: Ioana Matei Postat la 12 mai 2017 8018 afişări

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat un articol în care a menţionat cele mai interesante lucruri despre România. Materialul, intitulat ”17 lucruri fascinante pe care nu le ştiaţi despre România”, reprezintă o sinteză a celor mai inedite aspecte legate de ţara noastră, ce ar putea să crească şi interesul turiştilor străini.

17 lucruri fascinante despre România, descoperite de britanici. Voi câte ştiaţi?

1. Este casa celei mai grele clădiri din lume - Palatul Parlamentului, care a costat aproximativ 3 miliarde de dolari. Construcţia conţine 3.500 tone de cristal, 480 de candelabre şi 700.000 de tone de oţel şi bronz au fost folosite pentru uşile şi ferestrele monumentale. Guiness World Records a declarat clădirea drept cea mai grea de pe planetă.

 

2. Aici se află şi cel mai frumos drum din lume: Jeremy Clarkson a spus că a găsit în mijlocul României cel mai frumos drum din lume - Transfăgărăşanul. 

 

3. Românilor le place să bea - România este a cincea ţară din punct de vedere al consumului de alcool din lume, după Belarus, Rusia, Republica Moldova şi Lituania. 

 

4. Turiştii ar putea găsi aici cel mai mare mamifer din Europa - bizonul - a fost vânat aproape până la extincţie, însă a fost readus în mai multe ţări europene, inclusiv România.

 

5. Este adevărata casă a lui Borat - scene din filmului lui Sacha Baron Choen au fost filmate în satul Glod din România.

 

6. În Bucureşti se află una dintre cele mai frumoase librării din lume - Cărtureşti Carusel, unde se află mai mult de 10.000 de cărţi.

 

7. Reţeaua 4G de aici este de invidiat; calitatea reţelei ocupă locul patru din 78 de ţări. 

 

8. Reţeaua de cale ferată este de asemenea impresionantă - aceasta are o lungime de 22.298 km şi este astfel pe locul 15 în lume din punct de vedere al dimensiunii.

 

9. Aici există un Arc de Triumf asemănător cu cel din Paris.

 

10. Există chiar şi o sculptură în munţi similară cu cea de pe muntele Rushmore (lângă Porţile de Fier).

 

11. Un oraş de aici imită chiar şi semnul hollywoodian: Braşov.

 

12. Este locul de naştere al cafelei bune: Francesco Illy, fondatorul companiei de cafea Illy, s-a născut în Timişoara; ulterior s-a mutat în Viena şi apoi în oraşul italian Trieste.

 

13. Românii au făcut cel mai mare steag din lume: un steag de cinci tone care măsura 349 metri lungime şi 227 metri lăţime a fost făcut în România în 2013.

 

14. Românii au mai doborât câteva recorduri: au făcut cel mai mare cârnat din lume, dar şi cel mai amre bol de gulaş. De asemenea, firma de asigurări ING Asigurări de Viaţă (acum NN) a printat cel mai mare document din lume (peste nouă metri avea acesta).

 

15. Au inventat o sumedenie de lucruri: Nicolae Paulescu a descoperit insulina, Henri Coandă a inventat avionul cu motor şi Petrache Poenaru, stiloul. Ţara are patru laureaţi Nobel: George Emil Palade (medicină), Elie Wiesel (pace), Herta Muller (literatură) şi Ştefan Hell (chimie).

 

16. Bisericile din România sunt spectaculoase - mănăstirea Voroneţ, de pildă, a fost denumită Capela Sixtină a României.

 

17. În România se află şi un cimitir foarte ciudat - Cimitirul Vesel din Săpânţa. 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.