14 miniştri ai Guvernului Grindeanu, demis ieri în Parlament, au depus cereri de retragere a DEMISIEI.

Postat la 22 iunie 2017 167 afişări

Numărul miniştilor care au cerut retragerea demisiei se ridică la 14 membri ai Cabinetului Grindeanu. Cererile de retragere a demisiei au fost depuse la cabinetul prim-ministrului, însă "instituţia" retragerii demisiei nu există în legislaţia în vigoare, au spus pentru MEDIAFAX surse oficiale. Miercurea trecută, toţi miniştrii lui Grindeanu, cu excepţia ministrului Comunicaţiilor, Augustin Jianu, şi-au depus în bloc solicitarea de a-şi înceta activitatea în executiv.

14 miniştri ai Guvernului Grindeanu, demis ieri în Parlament, au depus cereri de retragere a DEMISIEI.

Primii cinci miniştri care şi-au cerut anularea sunt: Mihai Tudose (Economie), Toma Petcu (Energie), Sevil Shhaideh (Dezvoltare), Ana Birchall (Afaceri Europene), Andreea Păstârnac (Românii de Pretutindeni).

Tudorel Toader, ministrul în exerciţiu al Justiţiei, a declarat, joi, că demisia sa devine irevocabilă pe 30 iunie, dată până la care speră că va exista un nou Executiv.

"Tot timpul eu am spus că voi asigura interimatul, îmi voi îndeplini atribuţiile până în ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu mi-am depus demisia pe 15 unie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu înseamna şi o încetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului că până la 30 iunie vom avea un nou guvern", a declarat ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Tudorel Toader.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.