100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Marian Alecsiu, F64

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2017 236 afişări

Marian Alecsiu a fondat F64 împreună cu Mihaela Becheru în urmă cu 16 ani, când piaţa foto din România era aproape inexistentă. El ocupă locul 60 în anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA.

Fiecare dintre cei doi asociaţi F64 deţine jumătate din pachetul de acţiuni al firmei, care este astăzi cel mai mare magazin foto din sud-estul Europei. Alecsiu lucra ca fotograf la diverse evenimente când a decis să deschidă propria afacere; a început cu un mic laborator de developare foto, o afacere destul de prosperă la acel moment, investind o sumă pe care a strâns-o atât din câştigurile obţinute ca fotograf, care nu erau însă foarte mari, cât şi din vânzarea propriei truse foto.

Cofondatorul F64 consideră că abilitatea de a mobiliza oamenii din jur este cea mai importantă calitate a unui conducător: „Este de fapt un cumul de comportamente şi manifestări la care oamenii reacţionează pozitiv: autenticitatea, profesionalismul, integritatea, puterea de a inspira, respectul sau consecvenţa sunt doar o parte din ceea ce oamenii aşteaptă de la un lider. Fiecare luat separat nu au putere, însă toate împreună creează o forţă de atracţie care le dă oamenilor siguranţa că pot fi conduşi pe un drum pe care nu l-ar putea urma singuri.” În 2016, F64 a ajuns la venituri de 123 de milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
f64,
ceo,
mai,
ocupare,
piata,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.