Top 100 cei mai admiraţi CEO: Cornel Marian, managing director Oresa Ventures

Autor: Ioana Matei Postat la 21 aprilie 2017 654 afişări

Firma de investiţii cu rădăcini suedeze Oresa a venit în România în 1997 prin investiţia în lanţul de magazine Flanco, astfel încât în 1998 Cornel Marian, pe atunci ofiţer de investiţii în Oresa, a fost numit în conducerea Flanco.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Cornel Marian, managing director Oresa Ventures

În 2005, după plecarea fostului manager Marius Ghenea, a devenit CEO al reţelei până la preluarea Flanco de către Flamingo un an mai târziu. Marian s-a întors atunci ca manager de investiţii al Oresa Ventures, a cărei strategie este să investească în companii din sectoare cu potenţial de creştere şi cu profitabilitate bună.

Compania a investit până în prezent mai mult de 100 de milioane de euro în companii precum La Fântâna, Medicover, Credisson, Brewery Holdings sau Flanco.

În prezent, Oresa Ventures are acţiuni în şase firme: La Fântâna (din 2016), Fabryo Atlas (în domeniul vopselelor, în portofoliu din 2006), Somaco (materiale de construcţii, din 2008), RTC (furnizor de servicii pentru birou, din 2011), Kiwi Finance (broker de credite, 2007) şi RBC (IT, din 2014). Aceste companii au împreună afaceri de peste 130 de milioane de euro şi peste 1.000 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.