Tolga Oran conduce cinci divizii principale din cadrul Gefco România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 februarie 2014 748 afişări

Lucrează în sectorui logistic de peste zece ani, începând cu grupul Omsan în Turcia şi relocat ulterior în România pentru a pune bazele organizării comerciale, pentru a încheia primele contracte şi a coordona activitatea de vânzări şi business development.

Tolga Oran conduce cinci divizii principale din cadrul Gefco România

În 2007, s-a alăturat grupului Gefco, ca sales & marketing country manager. Firma era la începutul activităţii în România şi punea bazele echipei – „eu deja cunoaşteam piaţa din România şi aveam experienţa demarării unui business". În patru ani (2007-2011), firma a crescut cu 264%, de la 11,9 mil. euro la 43,3 mil. euro, cu o rată de profitabilitate de 6,9%, „procent care este mult peste aşteptările pieţei", punctează Tolga Oran.

Analizând parcursul său profesional, „pot să spun că am reuşit să combin partea teoretică, de studiu, cu experienţa practică – cum ar fi programul de MBA dublu pe care l-am absolvit în cadrul Sorbonne Business School şi Paris Dauphine". În acest timp, a făcut parte şi din echipele de proiect ale mai multor companii multinaţionale - Mercedes-Benz, Unilever, Schneider Electric sau Pfizer.

Conduce cinci divizii principale, responsabile de dezvoltare pentru toate locaţiile din România, incluzând sediul central şi agenţiile/platformele Arad, Curtici, Piteşti, Craiova, Constanţa, Otopeni. Coordonează o echipă de business development, aşadar, „rolul nostru este de a construi şi de a coordona activitatea de bugetare în ansamblu. Obiectivele financiare sunt responsabilitatea noastră directă; bugetul pe care îl administrez este de peste 40 de milioane de euro." În 2012 firma a avut 28 de clienţi noi.

Tolga Oran povesteşte că primeşte în fiecare lună două-trei oferte de la head-hunteri. „Sunt din ce în ce mai multe companii multinaţionale care ar vrea să intre pe piaţa românescă, astfel că head hunterii sunt din ce în ce mai activi în a contacta managementul companiilor care sunt lideri de piaţă."

Peste zece ani se vede într-o poziţie din care „să coordonez un perimetru mai larg în ceea ce priveşte bugetul şi acoperirea geografică, practic o continuare a activităţii începute în urmă cu 10 ani".


Tolga Oran

GEFCO ROMÂNIA

FUNCŢIE sales& marketing country manager

VÂRSTĂ 34 de ani

ACŢIONARIAT 100% Gefco

CIFRĂ DE AFACERI 2011 43,3 mil euro

PROFIT 2011 3 mil. euro

ANGAJAŢI 103

Urmărește Business Magazin

/lideri/tolga-oran-conduce-cinci-divizii-principale-din-cadrul-gefco-romania-12039180
12039180
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.