Tineri manageri de top: Costin Ionescu, Lemet

Autor: Florin Casota Postat la 21 decembrie 2016 411 afişări

Tineri manageri de top: Costin Ionescu, Lemet

Conduce departamentul de logistică al producătorului de mobilă Lemet, departament care reuneşte 125 de oameni. Reţeaua de magazine Lem’s, în care este vândută mobila produsă de Lemet, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 279 de milioane de lei, în creştere cu 9,4% faţă de 2014; evoluţia este peste ritmul înregistrat de piaţă, plasat la 7,4% anul trecut.

Licenţiat în Ştiinţă Militară, Costin Ionescu şi-a început cariera ca ofiţer în armata română şi a participat la misiuni de menţinere a păcii. A renunţat însă la cariera militară şi s-a angajat la Lemet, mai întâi în cadrul departamentului de producţie, apoi timp de 12 ani a condus departamentul tehnic şi de investiţii. În 2013 a preluat conducerea departamentului de logistică, care reuneşte 125 de oameni. În 1999, îşi aminteşte Costin Ionescu, pe vremea când era „proaspăt învăţăcel la Lemet“, lucra în departamentul de producţie şi a plecat să discute detaliile contractului de achiziţie de cherestea, la o firmă din Piteşti.

„Eram îmbrăcat elegant, aveam un buchet de flori în mână pentru doamna director cu care trebuia să negociez termenul de plată; am fost întrebat amănunte despre producţie, ce cantitate urmează să achiziţionăm, viziune pentru următorul an... Atunci am plecat abătut, pentru că am înţeles că nu ştiu suficient, şi mi-am zis: «Dacă nu mă pun pe învăţat, mai bine mă las». De atunci a început cu adevărat pregătirea mea: am studiat, am mers la cursuri, am obţinut competenţele necesare. Cine nu se loveşte de probleme în viaţă nu este pregătit pentru un mare război!“, spune absolventul Academiei Militare. Formarea academică, precizează el, l-a ajutat enorm: „Acolo am învăţat cum să ies din situaţiile limită, cum să mă repliez şi cum să contraatac cu argumente mult mai solide. Imediat după absolvire am părăsit sistemul militar.“

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.