Mariana Gheorghe a fost doi ani la rând cel mai admirat CEO din România. Unde se află acum?

Autor: Razvan Muresan Postat la 20 noiembrie 2012 602 afişări

Cariera Marianei Gheorghe a început în urmă cu 31 de ani în industrie, în producţia chimică, a continuat cu comerţ intern şi internaţional, apoi cu macroeconomie, iar de la mijlocul anilor ‘90 cu banking în cadrul BERD.

"Cei 14 ani de banking la Londra au fost cea mai lungă etapă din cariera mea, care a marcat foarte mult profilul meu de profesionist, dar şi personalitatea şi cariera în final". În 2005 Mariana Gheorghe a fost recrutată de OMV de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Acceptarea poziţiei de CEO al Petrom a însemnat cea mai mare provocare a vieţii profesionale pentru cel mai puternic CEO din România. De la venirea la conducerea celei mai mari companii din România, Mariana Gheorghe a aplicat cea mai mare parte a planului de privatizare propus de compania mamă, care a însemnat restructurarea companiei, investiţii de aproape 4 miliarde de euro, în special în producţia de hidrocarburi, dar şi în rafinare şi marketing, schimbarea sistemului de operare a benzinăriilor şi construcţia unui nou sediu unde să lucreze toţi angajaţii companiei.


ACCEPTAREA POZIŢIEI DE CEO AL PETROM A ÎNSEMNAT CEA MAI MARE PROVOCARE A VIEŢII PROFESIONALE PENTRU CEL MAI PUTERNIC CEO DIN ROMÂNIA

Mariana Gheoghe, OMV Petrom, locul al 5-lea în TOP 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA - ediţia 2012


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/mariana-gheorghe-a-fost-doi-ani-la-rand-cel-mai-admirat-ceo-din-romania-unde-se-afla-acum-10339250
10339250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.